Норвегія передала Україні п’ять військових санітарних автобусів

Норвегія передала Україні п’ять військових санітарних автобусів

Укрінформ
Норвегія передала Україні п’ять військових санітарних автобусів, вартість допомоги становить 3 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“НАТО сприяє наданню санітарних автобусів з Норвегії до України - Норвегія передала Україні п’ять військових санітарних автобусів на прохання Києва про міжнародну допомогу, яке надійшло до Євроатлантичного центру НАТО з координації реагування на катастрофи”, - ідеться в повідомленні.

Ця допомога координувалась EADRCC через фінансові домовленості з Норвегією.

Центр визначив вимоги до санітарних автобусів і сприяв доставці до Міністерства оборони України. Цей дарунок є частиною безпрецедентної підтримки, яку союзники по НАТО надають Україні, яка продовжує відбивати російську агресію, зауважили у Генштабі ЗСУ.

У Генштабі нагадали, що, виступаючи на робочому засіданні міністрів закордонних справ країн НАТО в Бухаресті 29 листопада, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив: “Ми будемо продовжувати надавати підтримку Україні так довго, скільки буде потрібно. Союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку, і сьогодні члени Альянсу запропонували додаткові внески до Пакету Комплексної допомоги НАТО для України. Вони профінансують нелетальну підтримку, в тому числі пальне і медичні матеріали”.

Читайте також: Лісівники Черкащини передали армії 52 автомобілі

Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи є головним механізмом цивільного реагування на надзвичайні ситуації в євроатлантичному регіоні. Він функціонує цілодобово сім днів на тиждень і взаємодіє з усіма країнами-членами і партнерами НАТО. Центр функціонує як кліринговий дім, координуючи як запити про допомогу, так і пропозиції допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада Столтенберг заявив, що НАТО має поставити Україні більше зброї, щоб прискорити завершення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-