Тимошенко обговорив із головою Представництва ЮНІСЕФ підтримку українців під час війни

Тимошенко обговорив із головою Представництва ЮНІСЕФ підтримку українців під час війни

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко провів зустріч з головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муратом Шахіним, під час якої обговорювалися питання підготовки шкіл до навчання українських дітей в умовах війни та було скоординовано відповідну спільну роботу.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Шахін нагадав, що в межах ініціативи "Спільно до навчання", започаткованої Міністерством освіти і науки у співпраці з ЮНІСЕФ в Україні та першою леді Оленою Зеленською для підтримки освітнього процесу в поточному навчальному році, тисяча опорних шкіл отримають 3 мільйони доларів на відповідні потреби.

Водночас Тимошенко розповів про плани влади організувати в країні пункти обігріву на зимовий період, де люди могли б перебувати в той час, коли їхні оселі можуть залишитися без опалення та електропостачання. У цих пунктах будуть генератори, питна вода та їжа, інтернет-зв’язок. За словами заступника керівника Офісу Президента, для цього буде потрібно близько 17 тисяч генераторів.

"Ми хочемо облаштувати ці пункти обігріву на базі шкіл і дитячих садочків у великих містах та в адміністративних будівлях у сільській місцевості", – розповів він.

Тимошенко зазначив, що Україна вітатиме допомогу в реалізації цього проєкту з боку міжнародних організацій.

Читайте також: ЮНІСЕФ надав Україні понад 700 тисяч доз вакцини проти дифтерії та правця

Своєю чергою, Шахін наголосив на важливості такої ідеї й підтвердив готовність ЮНІСЕФ підтримати проєкт щодо улаштування пунктів обігріву в межах ініціативи "Спільно до навчання" у школах і дитячих садках.

Він також поінформував про допомогу й проєкті, які ЮНІСЕФ вже втілив та реалізує в Україні для підтримки громадян під час війни, зокрема в прийдешній зимовий період.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-