У Відні відкрилася виставка дитячих малюнків «Мамо, я не хочу війни!»

У Відні відкрилася виставка дитячих малюнків «Мамо, я не хочу війни!»

Фото
Укрінформ
У центральній частині Відня відкрилася виставка дитячих малюнків "Мамо, я не хочу війни!".

Як передає кореспондент Укрінформу, виставка під відкритим небом стала результатом співпраці Польського інституту у Відні, посольств Польщі та України в Австрії.

"Мета цієї виставки - привернути увагу австрійських громадян до звірств росії в Україні, воєнних злочинів проти українського народу. На жаль, серед жертв є багато дітей, тому дитячі малюнки мають на меті передати біль і страждання українських дітей від війни", - заявив український посол Василь Химинець під час спільного відкриття виставки з польською колегою Іолантою Розою Козловською.

Читайте також: У Відні з'явилося графіті із Зеленським і фразою «Мені потрібна зброя»

Виставка дитячих малюнків у Відні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Також участь в урочистому відкритті виставки взяли посол Румунії в Австрії Еміль Хурезеану, речниця "Зелених" з питань зовнішньої політики Ева Ернст-Дзідзич та директорка Польського інституту у Відні Моніка Шмігель Турлей.

На виставці поєднано історичні малюнки польських дітей з 1946 року, які зображують їхній досвід під час Другої світової війни 1939-1945 років, із сучасними малюнками українських дітей з 2022 року, зробленими у ході війни рф проти України.

Як заявили в Польському інституті у Відні, виставка покликана продемонструвати, що війна в очах дитини завжди виглядає однаково жахливо і спільні дитячі мрії пов’язані з бажанням миру для себе та своєї сім’ї та сподіваннями на краще майбутнє: "Незалежно від часу чи місця, це – велике зло, жертвою якого завжди є дитина. Схожість між історичними та сучасними творами вражає. Діти малюють танки, літаки, які скидають бомби, пожежі та вибухи. Малюють поранених і загиблих, зруйновані будинки, могили. Вони малюють себе та свої родини, а також свою евакуацію та втечу. Але вони також зберігають надію та мрії на майбутнє".

Читайте також: У Відні з’явився «український» трамвай з QR-кодом підтримки

Виставку під відкритим небом, яка розмістилася на площі Platz Am Gestade, можна відвідати до 21 жовтня.

Поруч із цим, Польський інститут у Відні оголосив конкурс дитячої творчості "Діти бажають миру". За його результатами відберуть дитячі роботи, які будуть представлені на вітрині будівлі інституту та онлайн-виставці на сайті. Також окремі роботи увійдуть до розширеної виставки дитячих малюнків "Мамо, я не хочу війни!", яка відкриється в австрійському парламенті 24 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-