Українські лікарні отримають майже 5 тисяч апаратів зовнішньої фіксації кісток

Українські лікарні отримають майже 5 тисяч апаратів зовнішньої фіксації кісток

Укрінформ
Лікарні 17 областей України отримають близько 5 тисяч апаратів зовнішньої фіксації кісток, придбаних за кошти фандрейзингової платформи UNITED24.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«4852 апарати зовнішньої фіксації (АЗФ) закуплено ДП "Медичні закупівлі України" за кошти, які були зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24, а саме — на 14 645 570 грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інструменти надійдуть у медзаклади 17 областей, зокрема, Полтавської, Черкаської, Тернопільської, Хмельницької, Харківської, Київської, Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської, Сумської, Житомирської, Закарпатської, Чернігівської, Миколаївської, Львівської областей, а також відомчі заклади охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням, АЗФ є унікальним медичним засобом, який допомагає скріпити пошкоджені кістки без попереднього розрізу тканин. Використання цього способу лікування запобігає жировій емболії та тромбоемболії - ускладненням, що виникають через попадання тромбів з кістки у кров, через що у 50% випадках людина гине, інформує МОЗ.

Як підкреслила заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич, ці інструменти є надважливими для надання допомоги пораненим в бойових умовах.

«Апарат накладається за 5-10 хвилин, при чому, зробити це можна навіть у польових умовах», - сказала вона.

Читайте також: Через платформу United24 вже зібрали понад $6 мільйонів на реанімобілі - Зеленська

Повідомлялося, що перші 18 карет швидкої допомоги типу С, придбані у межах ініціативи Олени Зеленської, доставили у Сумську, Харківську, Миколаївську, Чернігівську та Рівненську області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-