Лозова на Харківщині отримала медичне обладнання від Міжнародного фонду солідарності

Лозова на Харківщині отримала медичне обладнання від Міжнародного фонду солідарності

Відео
Укрінформ
Лозівська громада на Харківщині, яка зазнає ворожих ракетних ударів, отримала медичне обладнання вартістю біля 2 млн грн від Міжнародного фонду солідарності.

Про це повідомив у Фейсбуці Лозівський міський голова Сергій Зеленський, передає Укрінформ.

«Покращили якість реанімаційної допомоги, завдячуючи нашим польським партнерам.

Міжнародний фонд солідарності у Варшаві передав Лозівському територіальному медичному об’єднанню портативні УЗД-апарати, переносний апарат штучної вентиляції легенів та сучасний дефібрилятор», - ідеться в повідомленні.

Зеленський наголосив, що територіальне медоб’єднання гостро потребувало такої підтримки. Загальна вартість допомоги складає майже 2 млн грн.

«Переносні апарати дозволяють лікарям одразу у приймальному відділенні робити діагностику. Медики зберігають дорогоцінні хвилини. Це життєво важливо в екстрених випадках. Щомісяця в нашому ТМО надають реанімаційну допомогу вісімдесятьом пацієнтам», - зазначив голова Лозівської громади.

Читайте також: У звільнені громади Харківщини доставили майже 250 тонн гуманітарної допомоги

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення Лозівщина періодично зазнає ракетних ударів. Кілька жителів загинуло.

20 травня росіяни завдали ракетного удару по нещодавно відреставрованому Будинку культури в Лозовій, постраждало сім осіб, у тому числі дитина, також було пошкоджено понад тисячу квартир і 11 закладів освіти.

У ніч на 13 вересня ракетними ударами росіяни знищили школу та дитячий садок, також були пошкоджені й інші будівлі, зокрема амбулаторія та приватні домоволодіння.

Попри ракетну загрозу, в Лозівській громаді розміщуються ВПО, офіційно там зареєстровані понад 8 тисяч переселенців. Влада прогнозує, що восени їх стане більше, оскільки в багатьох населених пунктах Харківщини, Донеччини та Луганщини пошкоджена критична інфраструктура і там не буде опалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-