Лідер волонтерського проєкту «Бандеромобіль» отримав нагороду від Міноборони

Лідер волонтерського проєкту «Бандеромобіль» отримав нагороду від Міноборони

Фото
Укрінформ
У Львові міністр оборони Олексій Резніков 7 вересня вручив нагороду «За сприяння Збройним силам України» волонтеру та лідеру проєкту «Бандеромобіль» Роману Гапачило, який є відомим українським гумористом та засновником проєкту «Наші без раші».

Про це Гапачило повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Нагорода від міністра оборони «За сприяння Збройним силам України»! Ця нагорода для всієї нашої команди і всім Вам, хто допомагає нам приближати нашу перемогу! Міністр сказав, що перемога близько, тож працюємо всі заради цього! Подарував пану Резнікову футболку «Бандеромобіль» - казав буде носити», - написав Гапачило.

Як повідомляла Львівська міськрада, 4 вересня у Львові на площі Ринок презентували сотий "Бандеромобіль", який поїхав на фронт із батальйоном "Карпатська Січ".

Із початку повномасштабного вторгнення російських окупантів команда гумористичного проєкту «Наші без раші» (Kolegi Studio) почала створювати бойові броньовані, оснащені зброєю, автомобілі для захисників. Особливість машин у тому, що вони оснащені спеціальними турелями для кріплення кулеметів і називають їх "Бандеромобілями".

Читайте також: У Львові сплели найбільшу в Україні маскувальну сітку

Гапачило на презентації зазначив, що ювілейний сотий автомобіль для батальйону «Карпатська Січ» виготовляли найдовше. Тут встановлено американський кулемет Browning М2, який здатний робити 800 пострілів за хвилину, а місця водія та стрілка додатково захищені бронепластинами.

Автори проєкту стверджують, що всього виготовили вже 116 "Бандеромобілів", і мають замовлення ще більш ніж на 700 одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-