Фінляндія надасть Україні нову партію гумдопомоги на  €35 мільйонів

Фінляндія надасть Україні нову партію гумдопомоги на €35 мільйонів

Укрінформ
Уряд Фінляндії виділив Україні €35 мільйонів на гуманітарну допомогу, тимчасове житло та підтримку державного управління.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Згідно з МВС Фінляндії, основні гуманітарні потреби найбільш уразливих категорій громадян пов'язані з продовольчою безпекою, захистом та грошовою допомогою.

На прохання України Фінляндія також надасть мобільне тимчасове житло не менш як 200 українським родинам, які втратили свої будинки, а також близько десяти мобільних житлових блоків для використання рятувальниками.

Крім того, Фінляндія направить кошти до спільного фонду державного управління, який перебуває у віданні Світового банку. Кошти цього фонду використовуються, зокрема для підтримки виплати заробітної плати у державному секторі, наприклад, учителям.

Читайте також: На Полтавщині переселенцям передали гумдопомогу від уряду Польщі

Уряд Фінляндії схвалив у липні виділення 70 мільйонів євро на допомогу Україні у своєму додатковому бюджеті. Ухвалені рішення стосуються половини цієї суми.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр оборони Антті Кайкконен заявив про передачу Фінляндією чергової партії військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-