Перший в Україні реанімаційний автобус евакуював за кордон пацієнтів з львівських лікарень

Перший в Україні реанімаційний автобус евакуював за кордон пацієнтів з львівських лікарень

Фото
Укрінформ
Перший в Україні реанімаційний автобус евакуював за кордон пацієнтів зі львівських лікарень. 1 вересня на подальше лікування, протезування та реабілітацію поїхали 24 українці, які були поранені внаслідок збройної агресії росії. Більшість – після мінно-вибухової травми.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Львівська міська рада.

«Перший в Україні реанімаційний автобус нині евакуював за кордон пацієнтів з львівських медзакладів. Це спеціальний транспорт, який дозволяє перевозити важких хворих на далекі відстані, підтримуючи реанімаційні заходи протягом двох діб при транспортуванні до 2000 км», - повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

Як зазначається, більшість евакуйованих за кордон пацієнтів – після мінно-вибухової травми. Наймолодшому пацієнту 14 років, найстаршому – 61 рік.

Україна отримала перший автобус від Норвегії як гуманітарну допомогу завдяки співпраці з WHO Regional Office for Europe. Ще чотири – в дорозі.

Читайте також: На лікування до європейських клінік доправили ще 29 українців

Незабаром реабілітовувати та протезувати українців можна буде в Україні. Нині тут працюють над створенням Національного центру реабілітації «Незламні» (UNBROKEN). Він стане першим в Україні центром, де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку 50 тисяч українців. Пацієнт не лише отримуватиме тут протез, а й успішно повертатиметься до повноцінного життя.

До проєкту вже долучилися перші фінансові донори: компанії «АТБ», Symfony Solutions, Space Art, Група «ПЗУ Україна» та посольство Швейцарії в Україні.

Перший в Україні реанімаційний автобус евакуював за кордон пацієнтів з львівських лікарень / Фото: Пресслужба ЛМР

У день презентації проєкту меценати зібрали понад 2 млн євро.

У липні в рамках екосистеми відкрили містечко для вагітних переселенок «Незламні матусі». Тут вже живуть матері із дітьми, що втекли від війни до Львова.

Як повідомлялося, загалом у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії, за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом з різних міст України до закордонних клінік вже близько 1500 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-