Український Марш Миру в Берліні зібрав сім тисяч учасників

Український Марш Миру в Берліні зібрав сім тисяч учасників

Фото, відео
Укрінформ
Понад 7 тисяч людей пройшли Марш Свободи, організованим у День Незалежності України, по центру Берліна, від Брайтшайдтплац до Бранденбурзьких воріт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатори нагадали, що Україна довго боролася, щоб стати вільною. День Незалежності – особливий день для кожного українця та кожного, хто вирішив підтримувати нашу державу. Це день відновлення незалежності України. Особливо цього року дуже важливо показати, що Україна сильна, єдина та вільна. Активісти нагадали, що росія напала на Україну – вільну, незалежну країну, що українці не скоряться і не дозволять відібрати у них їхню незалежність.

Як розповіла агентству одна з організаторів об’єднання молодих українців у Німеччині Vitsche і одна з кураторів нинішньої акції Владислава Воробйова, заради проведення маршу об’єдналися низка українських організацій, зокрема, Vitsche (Віче), «Берлінська Січ», Voices of Ukraine, українська церква, а також незалежні активісти. Серед учасників було чимало німців, представників грузинської та сирійської громад, а також громадяни інших держав.

Український Марш Миру зібрав 7 тисяч учасників / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Учасники акції скандували патріотичні лозунги, вимагали від німецької влади підтримки у звільненні Героїв «Азовсталі» та запровадження газового ембарго, простих громадян просили не мовчати, адже «байдужість вбиває».

Упродовж майже 3 годин центральні вулиці столиці ФРН були заповнені українськими прапорами та вишиванками.

Також цього дня в місті відбулася Молитва за мир у Меморіальній церкві Берліна, виступ українських учасників Дипломатичного хору Берліна в рамках Фестивалю «Українське культурне літо в Берліні», вернісаж дитячих картин «Мирне небо для України», велопробіг на підтримку України #independenceInMyHeart, показ фільму "Мої думки тихі" з нагоди Дня Незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-