Президент нагородив лауреатів премії «Національна легенда України»

Президент нагородив лауреатів премії «Національна легенда України»

Відео
Укрінформ
Відбулося нагородження восьми лауреатів премії "Національна легенда України".

Про це Володимир Зеленський повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Державу, яка шанує та цінує своїх людей, неможливо знищити. Бо її громадяни, її герої за таку державу завжди стоятимуть горою і захищатимуть. Таких людей із часу проголошення незалежності в Україні було чимало. А з початком повномасштабної війни стало ще більше. Пишаємося кожним і кожною. І кожного й кожну уособлюють цьогорічні лауреати премії "Національна легенда України", - зазначив Президент.

Серед нагороджених - провідник Анатолій Бабічев. Попри особисту трагедію - загибель дружини - він рятував інших людей: його потяг дев’ять днів вивозив біженців із Костянтинівки, Харкова, Краматорська, Лимана.

Пожежник Ігор Івасиков урятував 17 людей з-під завалів ОДА у Миколаєві, а подружжя лікарів Ольга і Анатолій Свист два тижні в Бучі під обстрілами й без належного обладнання робили надскладні операції, рятуючи життя важкопоранених дітей. Волонтерка Тата Кеплер вісім років поспіль доставляє ЗСУ аптечки, медичні рюкзаки, турнікети, бронежилети тощо.

Премію також здобула вчителька з Мелітополя Ганна Бут, яка попри окупацію продовжила виховувати своїх учнів патріотами. На весь світ стало відомим відео, де вона, загорнута у прапор України, вимагала від міжнародної спільноти рішучіших дій, підкреслює Володимир Зеленський.

Читайте також: Зеленський із нагоди Дня молоді відзначив держнагородами 24 українців

Також нагороду прийняв амбасадор платформи UNITED24 спортсмен Андрій Шевченко.

"Легенда київського "Динамо" та збірної України. Переможець Ліги чемпіонів і володар "Золотого м’яча". Ці та багато інших титулів прославили його на весь світ. А зараз допомагають гуртувати світ задля підтримки й допомоги Україні", - зазначив Президент.

Посмертно відзнаку отримав Анатолій Солов’яненко - він став лауреатом премії за вагомий творчий доробок і зміцнення культурної слави України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України привітав боксера Олександра Усика, який здобув перемогу в матчі-реванші проти британця Ентоні Джошуа.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-