ООН надаватиме допомогу переселенцям на Одещині продовольством і ремонтом житла

ООН надаватиме допомогу переселенцям на Одещині продовольством і ремонтом житла

Відео
Укрінформ
ООН надаватиме допомогу внутрішньо переміщеним особам, які опинились через війну на Одещині, продовольчими наборами також допоможе з ремонтом житла.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці очільник ОВА Максим Марченко після зустрічі з представниками ООН Валері Гравнієрі та Мішель Альфаро.

«Провів зустріч з головою саб-офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Мішель Альфаро, досягли домовленостей щодо здійснення ремонтних робіт у приміщеннях, де можливе компактне розміщення внутрішньо переміщених осіб, а також забезпечення будівельними матеріалами тих громад, що постраждали внаслідок ракетних ударів ворога», - зазначив Марченко.

За його словами, також відбулася зустріч із заступником виконавчого директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Валері Гравнієрі.

«У місії вже є розроблена система забезпечення внутрішньо переміщених осіб продовольчими наборами в Одеському регіоні, але важливо напрацювати спільний алгоритм дій для більш ефективної співпраці саме з громадами Одещини», - сказав Марченко.

В Одеській ОВА вважають це важливим завданням, виходячи з того, що завданням Всесвітньої продовольчої програми ООН є також підтримка місцевого бізнесу і найбільш вразливих категорій.

Читайте також: Україна спонукає ООН і Червоний Хрест розслідувати варварську страту в Оленівці - Кулеба

За даними ОВА, станом на 3 серпня в Одесі та області офіційно зареєструвалися майже 93 тисячі переселенців. Хоча загальна кількість людей, які перебралися сюди через розпочату рф війну і зупинились у родичів чи друзів, значно більша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-