Іспанія надаватиме гуманітарну допомогу Україні, допоки вона буде потрібна

Іспанія надаватиме гуманітарну допомогу Україні, допоки вона буде потрібна

Укрінформ
Іспанія зібрала для України найбільший у своїй історії пакет гуманітарної допомоги та продовжить надавати її, допоки вона потрібна.

Про це заявила дружина глави уряду Іспанії Марія Бегонья Гомес Фернандес під час онлайн-виступу на Другому саміті перших леді та джентльменів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жінок у європейській культурі часто зображують як жертв війни, які наражаються на жорстокість чоловіків. Багато століть саме так і було і, на жаль, усе ще є у багатьох куточках світу. 54% людей, які потребують гуманітарної допомоги, - це саме жінки та дівчата. Ми маємо їм допомагати, і саме тому Іспанія найбільший у своїй історії пакет гуманітарної допомоги зібрала саме для допомоги Україні, і ми будемо продовжувати надавати її, допоки вона потрібна», - сказала Гомес Фернандес.

Читайте також: Перша леді Франції: Будемо залишатися разом з вами, разом ми сильніші

Водночас вона зауважила, що жінки також є інженерами, політиками і військовими, які сміливо боронять свою землю, і відіграють дуже важливу роль в ухваленні рішень.

На думку дружини глави уряду Іспанії, надання жінкам більшого голосу та впливу позитивно позначається на економічному, політичному та гуманітарному прогресі.

«Жінок часто відштовхують на маргінес у програмах відновлення миру. Це має змінитися назавжди. Ми маємо подбати про те, щоб у жінок в Україні була і відповідальність, і повноваження, і голос у відновленні країни, щоб вони ставали лідерами і в мирний час, як вони стають лідерами зараз у воєнний час», - акцентувала Гомес Фернандес.

Читайте також: Зеленська подякувала першим леді різних країн за допомогу українцям

Як повідомлялося, у Києві триває Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів.

До участі у події запрошені подружні пари іноземних лідерів, а також знаменитості, провідні світові експерти та високопоставлені особи, а сама подія транслюється у понад 20 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-