Туреччина готова долучитися не лише до локальних проєктів відбудови Харківщини

Туреччина готова долучитися не лише до локальних проєктів відбудови Харківщини

Фото
Укрінформ
Туреччина готова долучитися не лише до локальних проєктів на Харківщині, а й до реалізації загальнодержавного плану відбудови України, який був представлений на Міжнародній конференції в Лугано.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Для кожної області країни було розроблено fast recovery plan, який описує нагальні потреби та специфіку територій. Під час зустрічі з послом Туреччини в Україні Ягмуром Ахметом Гульдере обговорили план швидкого відновлення Харківської області”, - зазначив він.

При цьому Тимошенко наголосив, що планування відбудови необхідно розпочинати вже зараз, аби після завершення війни українські громадяни мали можливість якнайшвидше повернутися додому.

За його словами, на сьогодні на Харківщині потребують відновлення 6 238 об’єктів. Це, зокрема 2 589 житлових будинків (1 542 будинки повністю зруйновані та 1 047 – частково), понад 3 000 приватних осель, 120 шкіл (з яких 15 зруйновані повністю і 105 – частково), 109 дитсадків (знищено 8 та частково зруйновано 101), 45 медичних установ, 294 об’єкти мереж.

Читайте також: Шмигаль закликав голів громад домовлятися із закордонними партнерами щодо відбудови

Разом з тим, наголосив Тимошенко, Харківщина постійно перебуває під обстрілами і потреби області постійно змінюються. Для того, аби їх бачити, створена онлайн-платформа, куди вноситься інформація про всі об’єкти, що потребують відновлення чи реконструкції. Дані на платформі оновлюються щодня.

"У Харкові проживало та навчалося чимало турецьких громадян, тож Туреччина готова підтримати Україну у відбудові цього регіону. Турецькі компанії мають чималий досвід роботи в Україні і готові долучитися не лише до локальних проєктів на Харківщині, а й до реалізації загальнодержавного плану відбудови, який був представлений на Міжнародній конференції в Лугано", - підкреслив він.

Читайте також: Нідерланди можуть долучитися до відбудови Херсонщини – Зеленський

Співрозмовники також обговорили проєкт із забезпечення Харківщини модульними будиночками.

Як повідомляв Укрінформ, Україні для відбудови на рік потрібно від 30 до 100 мільярдів доларів. За словами президента Київської школи економіки, радника керівника Офісу Президента Тимофія Милованова, зокрема для підтримки макроекономіки необхідно 20-30 млрд доларів на рік, і така ж сума потрібна для підтримки армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-