рф не вдасться посіяти розбрат серед союзників України - Трюдо

рф не вдасться посіяти розбрат серед союзників України - Трюдо

Укрінформ
Погрози росії припинити постачання газу до Німеччини у разі відмови Канади від повернення турбіни до “Північного потоку”, показує намагання рф перетворити енергію на зброю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Вони використовують газ та енергетичну політику як спосіб розділити нас та підірвати громадську підтримку, але ми показали, що не дозволимо цього зробити. Ми й надалі непохитно підтримуватимемо Україну та залишатимемося зосередженими й об’єднаними у питанні надання Україні необхідної допомоги”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Світ мусить залишатися єдиним у підтримці України - Трюдо

За його словами, союзники готові підтримувати Україну у протистоянні із росією “упродовж місяців чи навіть років”.

Канада однозначна в тому, що ми продовжимо підтримувати Україну та протистояти незаконним та неприйнятним діям росії. Утім, нам слід робити це таким чином, що зближатиме нас, і зберігатиме громадську підтримку тих неймовірних зусиль, які усі ми, в тому числі Німеччина та інші європейські країни, роблять, надаючи Україні військову, гуманітарну та фінансову підтримку”, - зазначив прем’єр-міністр.

Трюдо наголосив, що росії “не вдасться перетворити енергію на зброю та пересварити між собою союзників”.

Читайте також: Зеленський і Трюдо обговорили посилення санкцій проти рф після терактів в українських містах

Як повідомлялось, на прохання Німеччини Канада ухвалила непросте рішення повернути газову турбіну Siemens Energy AG після технічного обслуговування для використання в російсько-німецькому газогоні Nord Stream 1. Рішення було прийнято попри заперечення уряду України. Міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також із Міжнародним енергетичним агентством.

Читайте також: Рішення повернути Німеччині газову турбіну для Nord Stream було важким - Трюдо

Згодом з’явилася інформація про дозвіл канадського уряду на ремонт турбін газопроводу упродовж двох років, що дозволяє імпортувати та реекспортувати до шести турбін, які обслуговуються на заводи Siemens Canada у Монреалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-