Французькі сенатори відвідали Бучу та Бородянку

Французькі сенатори відвідали Бучу та Бородянку

Фото
Укрінформ
Військово-політичне керівництво росії має понести відповідальність за військові злочини в Україні.

Про це сказав голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше у коментарі журналістам під час спільного візиту з французькими сенаторами і першим заступником Голови Верховної Ради Олександром Корнієнком до Бородянки і Бучі на Київщині, повідомляє Укрінформ.

"Коли ми відвідали ці місця, я особисто і сенатори вже не поїдемо звідси такими, якими приїхали, бо це надзвичайно глибоко вразило нас. Ми зрозуміли, що винуватці цих злочинів - представники росії і військово-політичного керівництва - мають понести відповідальність за свої дії. Бо неможливо бути постійним членом Ради Безпеки ООН, але водночас робити так, що жодна з тих цінностей, на якій ґрунтується сучасний військовий порядок, не була дотримана. Ми вважаємо за необхідне, щоб відбувся судовий розгляд на міжнародному рівні", - заявив Ларше.

Делегація Сенату Французької Республіки разом з Олександром Корнієнком відвідала Бородянку, Бучу та Ірпінь / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

За словами очільника Сенату Франції, робота французьких експертів, які допомагали ідентифікувати тіла загиблих на Київщині, дозволить у правовий спосіб обґрунтувати позови проти росії, які будуть розглядатися у Міжнародному кримінальному суді.

Відповідаючи на запитання, яку допомогу Франція готова надати Україні, Ларше нагадав, що "численні французькі громади прийняли у себе українців".

"Але ми свідомі, що цього недостатньо. Україні потрібна військова підтримка. Саме тому з'явилася ініціатива щодо надання артилерії. Саме від президента Французької Республіки можуть виходити такі ініціативи. Це було зроблено", - зазначив посадовець.

У ході візиту делегація Французької Республіки відвідала головну площу міста Бородянка, де побачила знищені багатоповерхівки і прострелений пам'ятник Тарасу Шевченку.

Читайте також: Американські сенатори Блюменталь і Грем відвідали Бучу

У Бучі делегація побувала на місці масового поховання цивільних громадян, яких убили російські солдати, на території церкви Святого Апостола Андрія Первозваного та Всіх Святих ПЦУ.Також французькі парламентарії ознайомилися у церкві з фотовиставкою, на якій відібрані кадри ексгумації з прилеглого поховання, а також фото убитих жителів на вулицях міста.

Як повідомлялося, Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна отримає ближчим часом додаткові сучасні гаубиці Caesar, а також іншу військову, економічну та гуманітарну допомогу на тлі її протистояння російській агресії.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала декларацію про співробітництво між Офісом генерального прокурора та компетентними органами Франції. В антитерористичній прокуратурі Франції є спеціальний підрозділ щодо воєнних злочинів. У ньому призначені окремі слідчі, які зараз займаються злочинами на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-