Французький регіон допоможе відновити Чернігівську область

Французький регіон допоможе відновити Чернігівську область

Фото
Укрінформ
Меморандум про співробітництво між Чернігівською областю та французьким столичним регіоном Іль-де-Франс підписано в Чернігові.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що до Чернігова завітали Надзвичайний та Поважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен та президентка регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс. Мета візиту — встановлення партнерських відносин та підписання меморандуму про співпрацю.

«Ми були надзвичайно вражені проявом мужності вашого регіону. Ваша сміливість накладає зобов’язання і на нас. Звідси походить наше щире бажання вам допомогти та готовність напрацьовувати конкретні кроки співпраці. Саме тому ми тут», — сказала Пекресс під час зустрічі з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом, його заступниками, директорами департаментів економічного розвитку ОВА та цивільного захисту й оборонної роботи.

Учасники зустрічі визначили основні напрямки співробітництва: відбудова житлового фонду та підготовка міста до зимового періоду; забезпечення добровольчих будівельних батальйонів матеріалами; експертна допомога французьких компаній у розбудові транспортної мережі та енергетичної сфери.

Також домовилися про створення двосторонньої робочої групи, що працюватиме над конкретними проєктами для відновлення Чернігівщини.

Окремо обговорили відновлення та безпеку шкіл.

Під час візиту до Чернігова французька делегація оглянула місця руйнувань в обласному центрі. Також побувала у передмісті – Новоселівці, де зараз встановлюють модульні будинки.

Читайте також: Франція надасть Україні ще шість гаубиць Caesar та іншу бронетехніку – Макрон

Як повідомляв Укрінформ, Київська область та французький регіон підписали меморандум про співробітництво.

Фото: Чернігівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-