У Ризі відкрився спільний літній табір для українських та латиських дітей

У Ризі відкрився спільний літній табір для українських та латиських дітей

Фото
Укрінформ
Ризька українська середня школа 17 червня відкрила спільній літній табір для дітей з сімей українських біженців і латиських дітей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на Фейсбук посла України в Латвії Олександра Міщенка, який брав участь у відкритті табору.

«Спільне навчання однолітків з України та Латвії дозволить українським дітям не лише на деякий час забути ті жахливі моменти війни, які вони бачили на власні очі, а й підвищити рівень володіння латиською мовою, що обов’язково їм знадобиться у новому навчальному році в Латвії», - сказав Міщенко.

Читайте також: Латвійський театр зробив для українських біженців дубляж культової вистави

Він передав у бібліотеку школи та дошкільнятам українські книжки, які були надруковані в Латвії за підтримки Благодійного фонду Ziedot.lv та Латвійської поліграфічної асоціації в рамках проєкту «Книжки без кордонів», який реалізується під патронатом першої леді України Олени Зеленської.

Також разом із директором школи Лідією Кравченко Міщенко оглянув кухню, де для учасників літнього табору готуватимуть щоденні обіди.

Читайте також: Український мистецький соняшник на латвійській землі

Як повідомляв Укрінформ, за даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, станом на 14 червня кількість українців, які виїхали за кордон з моменту російського вторгнення, перевищує 7,5 мільйона (понад 3,3 мільйона біженців отримали в країнах ЄС статус тимчасового захисту). Пізніше було повідомлено, що в Україну за статистикою УВКБ ООН повернулися приблизно 2,5 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-