Глава МЗС Гани висловила повну підтримку Україні

Глава МЗС Гани висловила повну підтримку Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Гани Ширлі Айоркор Бочвей у розмові з главою МЗС України Дмитром Кулебою висловила повну підтримку Україні у протистоянні російській агресії.

Про це глава української дипломатії заявив у Твітері, передає Укрінформ.

«Розмовляв з міністром Гани Айоркор Бочвей, щоб підтвердити готовність України розвивати зв’язки з Африканським Союзом. Вона висловила повну підтримку Україні, поки ми протистоїмо російській агресії. Обговорювали продовольчу безпеку. Я запевнив, що Україна не шкодує зусиль для доставки своїх товарів до африканських держав», - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, росія заблокувала усі порти та торгові шляхи, через які здійснювався світовий експорт українського зерна. Близько 20 млн тонн зерна залишаються заблокованими в портах України.

Читайте також: Зерно та енергетика: Єрмак пропонує арабським країнам створити Консультаційну раду

Зазвичай експорт зерна становив 5 млн тонн щомісяця, нині альтернативними шляхами вдається вивезти від 200 тис. до 1 млн тонн.

Держсекретар США Ентоні Блінкен підкреслював, що реакція на нинішню глобальну продовольчу кризу, яка здебільшого була спричинена війною путіна проти України, вимагає реагування всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-