Українці проти будь-яких поступок росії та беззаперечно вірять у перемогу

Українці проти будь-яких поступок росії та беззаперечно вірять у перемогу

Опитування
Укрінформ
За час повномасштабної війни українці почали значно негативніше ставитися до ідеї будь-яких поступок російській федерації, а в перемогу України вірять абсолютна більшість опитаних.

Про це свідчать дані проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» в західних і центральних областях України соціологічного дослідження, яке представили в Укрінформі.

У дослідженні зазначається, що за час повномасштабної війни українці почали значно негативніше ставитися до ідеї будь-яких поступок російській федерації в обмін на її згоду припинити військову агресію проти України.

Так, станом на травень 78% висловилося проти поступок рф (у лютому 43%). До 7% знизилася також частка громадян, які готові відмовитися від вступу до НАТО (у лютому 14%).

При цьому 94% громадян, які проживають у західних і центральних областях, вірять у перемогу України в російсько-українській війні. Тих, хто не згоден з цією думкою, лише 1% опитаних.

Серед українців, що впевнені у перемозі України, 41% сприйматиме за перемогу вигнання російських військ з усієї території України та повне відновлення контролю над державним кордоном станом на 2014 рік. Стільки ж (41%) вважають, що перемогою можна вважати лише ситуацію, коли російська армія буде повністю знищена, а російська федерація розпадеться.

«Відносна більшість населення Вінницької, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської та Кіровоградської областей схиляється до того, що за перемогу у війні варто вважати сприяння розпаду російської федерації. У той час як респонденти з Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Черкаської областей розглядають за перемогу вигнання російських військ з усієї території України», - йдеться у висновках дослідження.

Читайте також: Для 82% українців є неприпустимими будь-які територіальні поступки

Опитування методом face-to-face проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології за підтримки JohnFellOxfordUniversityPressResearchFund впродовж 7–15 травня 2022 р. Загалом було опитано 1000 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення семи західних (Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька області) та чотирьох центральних (Вінницька, Кіровоградська, Хмельницька, Черкаська області) областей України. Вибірка репрезентативна за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Максимальна випадкова похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-