Олена Зеленська започатковує Національну програму психологічного здоров’я українців

Олена Зеленська започатковує Національну програму психологічного здоров’я українців

Укрінформ
Війна завдає непоправного впливу психічному здоров’ю українців, тож вже зараз система охорони здоров’я повинна готуватись до надання допомоги. Наразі в Україні розпочинається великий проєкт - Національна програма психологічного здоров’я українців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в інтерв’ю в загальнонаціональному ефірі сказала перша леді України Олена Зеленська, коментуючи тему психічного здоров’я.

«Зараз я розпочинаю великий проєкт з цього приводу – це Національна програма психологічного здоров’я українців в цілому. Тому що не хочеться наврочити, не хочеться казати про страшні наслідки війни, але ми всі отримуємо психологічний тиск. Майже кожен з нас може мати психологічні проблеми і під час війни, і після її закінчення», - сказала Зеленська.

Вона зазначила, що окремі частини населення піддаються найбільшому впливу - це діти, літні люди, люди, які втратили свої близьких, домівки. Крім того, це військові, які повертаються з війни та часто мають посттравматичний розлад.

«Якщо зараз ми не зробимо глобальне в системі психологічної допомоги, (а ми мали б розпочинати це ще вчора), можемо мати великі погані наслідки не тільки одразу після війни, а можливо, й через 10 років і далі. Всі ці погані наслідки нас очікують, якщо ми зараз нічого не зробимо. Тому ми розгорнули велику роботу з цього приводу», - наголосила перша леді.

Наразі Україна має підтримку ВООЗ, отримує експертизи та протоколи зі США, Ізраїлю, які працюють з військовою травмою.

Олена Зеленська також наголосила, що необхідно зробити аудит існуючої системи надання психологічної допомоги, аби зрозуміти критичні точки, на яких мають зосередити увагу фахівці.

Читайте також: Після перемоги варто змінити нормативи щодо різниці в оплаті праці жінок і чоловіків - Зеленська

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-