Українці долучилися до Маршу за Європу у Страсбурзі

Українці долучилися до Маршу за Європу у Страсбурзі

Фото, відео
Укрінформ
Українці провели акцію у Страсбурзі, долучившись до Маршу за Європу.

Як передає кореспондент Укрінформу, до участі у Марші українців закликала громадська організація PromoUkraïna, яка свого часу була заснована українцями, французами, європейцями, українською діаспорою в Ельзасі на знак солідарності з Євромайданом та громадянським суспільством в Україні.

Хода стартувала з головної площі Страсбурга — Клебер — і за дві години дісталася Європейського парламенту. У Марші за Європу взяли участь близько 500 людей з різних країн, українці з національними прапорами становили його значну частину.

Прес-тур до дитячого садочка, де встановлені сонячні панелі, у столиці / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як відзначили організатори маршу, він є важливою подією в рамках заходів Конференції про майбутнє Європи, щоб впливати на європейські інституції, які у понеділок закривають роботу цієї конференції в Страсбурзі.

Українські учасники заходу зазначили, що участю у Марші за Європу вони ставили за мету показати, що Україна – в самому серці Європи, а Європа – в серці всіх українців.

Читайте також: росіян, які живуть у Нідерландах, залякують телефонними дзвінками з батьківщини - ЗМІ

Після завершення ходи українці влаштували музичний вечір “Музика проти війни” просто неба на площі Аустерліц. У своїх зверненнях до громадян вони закликали підтримувати Україну, допомагати їй протистояти російській агресії, а також не дати розповсюдитися російському шовінізму у Європі, у Франції, у світі.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Станом на 7 травня українські військові знищили близько 25 100 росіян, 1 122 танки, 2 713 бойових броньованих машин, 199 літаків, 155 гелікоптерів та іншу російську військову техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-