Посольство України в Чехії допомогло закупити зброї на понад $50 мільйонів

Посольство України в Чехії допомогло закупити зброї на понад $50 мільйонів

Укрінформ
Посольство України в Чеській Республіці започаткувало проєкт із допомоги придбання українським військовим зброї для захисту від російського агресора та зібрало на його реалізацію понад 50 млн доларів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив посол України в Чехії Євген Перебійніс.

Він зазначив, що в перший же день повномасштабного російського вторгнення зустрівся із заступником міністра оборони Чехії і було домовлено про відкриття рахунку посольства, на який усі охочі зможуть жертвувати кошти, за які українська дипустанова в координації з Міністерством оборони закуповуватиме всю необхідну техніку та зброю у чеських виробників.

«За два місяці нам вдалося акумулювати на цьому рахунку понад 50 млн доларів США і майже на всю цю суму вже закупити все необхідне», - поінформував Перебийніс. Він додав, що йдеться про найбільш потрібне для української армії на сьогодні.

Гроші на рахунок надходять як від звичайних громадян – а таких уже понад 100 тисяч, – так і від великих компаній. Є великі бізнесмени, які перерахували і два, і чотири мільйони доларів. Процес оформлення всіх формальностей, необхідних для відправки зброї і техніки в Україну, є дуже швидким і не бюрократичним, складні питання вирішуються за лічені години, сказав дипломат.

«Чехія насправді є одним з лідерів у світі з надання Україні допомоги зброєю. Вона входить до першої п’ятірки серед країн, які надали найбільше зброї», - підкреслив посол.

Також на підприємствах ЧР будуть ремонтувати пошкоджену військову техніку з України, додав він.

Читайте також: Керівництво Ізраїлю обговорює розширення допомоги Україні – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, за офіційними даними Міністерства оборони ЧР, на державному рівні Чехія надала Україні військової допомоги на суму майже 128 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-