У Європарламенті обговорили шляхи визволення з полону рф понад 500 українок

У Європарламенті обговорили шляхи визволення з полону рф понад 500 українок

Відео
Укрінформ
У Брюсселі депутати Європарламенту говорили про необхідність визволення з російського полону понад 500 українських захисниць та волонтерок.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, ця розмова відбулася за участі Анни-Софії Пузанової, дочки відомої української волонтерки та народної героїні Юлії Паєвської з позивним «Тайра».

«Маму російські військові захопили 17 березня у «зеленому коридорі» поблизу Маріуполя, коли вона допомагала рятувати життя багатьох людей. «Тайра» в Україні є відомою постаттю, вона створила загін добровольців-парамедиків «Ангели Тайри». Україна постійно подає її ім’я на обмін полонених, але раз за разом воно зникає зі списків з російської сторони. Ми наразі нічого не знаємо про її долю, і лише можемо припускати, який психологічний тиск або тортури їй доводиться зараз виносити», - розповіла Пузанова.

Вона наголосила, що таких трагедій зараз багато, це ті реалії, що існують нині в Україні. Саме тому активістка висловила сподівання на те, що Європейський парламент продовжить виявляти активну політичну позицію у визволенні всіх українських заручниць, понад пів тисячі яких зараз перебувають у російському полоні. Такі зусилля мають допомогти Україні вистояти та примусити росію якомога швидше зупинити війну.

Читайте також: У Маріуполі потрапила в полон волонтер-парамедик Тайра

Як повідомлялося, 24 лютого росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст і сіл. російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Збройні сили України й Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу з агресором піднявся весь народ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-