Прем'єр Польщі переконуватиме Шольца передати Україні важке озброєння

Прем'єр Польщі переконуватиме Шольца передати Україні важке озброєння

Укрінформ
Глава польського уряду Матеуш Моравецький переконуватиме німецького канцлера Олафа Шольца змінити думку, щоб Берлін почав передавати Україні важке озброєння.

Про це Моравецький заявив на пресконференії, передає кореспондент Укрінформу.

"Німеччина дійсно зберігає дуже двозначну позицію", – підкреслив Моравецький.

Він повідомив, що переконуватиме Щольца у тому, що зараз настав "переломний момент в історії Європи, в історії світу".

"Я переконуватиму, що потрібно діяти разом заради свободи, збільшення шансів на відновлення миру, відновлення безпеки", – заявив Моравецький.

Прем’єр-міністр РП зазначив, що відновлення безпеки означатиме також "рішучу відмову від російської нафти, газу і російського вугілля".

"Треба підкреслювати важливість передачі зброї Україні, оскільки щоб захищатиcя, потрібно мати чим. Тому, важливо передавати боєприпаси, важке озброєння. Відтак, двозначна позиція Німеччини, без сумніву, не допомагає", – підкреслив Моравецький.

Читайте також: У Варшаві 5 травня відбудеться конференція донорів з допомоги Україні

Глава польського уряду додав, що він якнайшвидше постарається сконтактуватися з канцлером Шольцом, аби змінити позицію Берліна з цього приводу.

Як інформувало агентство, міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт заявила, що Німеччина не зможе сама постачати важке озброєння безпосередньо в Україну, оскільки запаси Бундесверу цього не дозволяють.

Популярне видання Bild дізналося, що Міністерство оборони Німеччини виключило фактично всі типи важкого озброєння зі списку, переданого Берліну Києвом, попри те, що німецька промисловість готова постачати такі системи. Зокрема, концерн Rheinmetall стверджує, що у них є танки Marder, які вони могли би продати.

Останнім часом уряд ФРН перебуває під вогнем критики через внутрішній супротив у питанні надання Україні озброєнь, яких вона насправді потребує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-