На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишився 41 мільйон - Нацбанк

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишився 41 мільйон - Нацбанк

Укрінформ
Національний банк перерахував із спеціального рахунку на підтримку Збройних сил України понад 15,2 млрд грн, залишок коштів становить понад 41 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, передає Укрінформ.

Як зазначається, загалом Нацбанк вже перерахував на потреби військових понад 15,2 млрд грн, зокрема:

на потреби Національної гвардії України – всього 950 млн грн;

на потреби Національної поліції України – всього 1 650 млн грн;

на потреби Міністерства оборони України – всього 11 628 млн грн;

на потреби Державної прикордонної служби – всього 980,2 млн грн.

Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 15,25 млрд грн в еквіваленті. Майже 4,8 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Станом на 20 квітня залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 41 млн грн.

Залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, відкритому НБУ для гуманітарних цілей, станом на 20 квітня 2022 року становить майже 317 млн грн. Близько половини коштів на нього надійшло з-за кордону у іноземній валюті. На гуманітарну допомогу постраждалим від збройної агресії РФ з нього вже перераховано понад 172 млн грн.

Читайте також: Уряд виділив майже 17 мільярдів МВС та 16 мільярдів Міноборони

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних Сил України та для гуманітарної допомоги. Номер рахунку (account number) для підтримки Збройних Сил України — 804790258 та для гуманітарної допомоги — 804790266. У НБУ наголошують, що решта реквізитів – залишилися незмінними.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 квітня заявив, що російські загарбницькі війська розпочали битву за схід України, до якої давно готувалися, але Україна захищатиметься. Очікується, що ця битва буде головною в другій фазі цієї війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-