Принц Гаррі назвав емоційною і неймовірною участь українців в «Іграх нескорених»

Принц Гаррі назвав емоційною і неймовірною участь українців в «Іграх нескорених»

Відео
Укрінформ
Участь української команди в «Іграх нескорених» є неймовірною та дуже емоційною подією, оскільки більшість учасників української команди приїхали, припинивши на деякий час виконання своїх військових обов’язків, дехто не приїхав, бо загинув у бою.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на висловлювання принца Гаррі в ефірі Бі-бі-сі.

«Це дуже емоційно думати про те, що вони (представники української команди - ред.) застрибнули в автобус… Перед цим вони повинні були прийняти рішення, аби приїхати і це в будь-якому випадку було важко. Думаю, що люди повинні знати і пам’ятати, що переважна більшість української команди були в строю. Вони зняли військову форму, одягли командну і приїхали сюди. І пізніше знову повернуться. Це неймовірно, що вони тут», - сказав принц Гаррі.

Він наголосив на тому, що серед тих українців, які не приїхали на Ігри, є ті, хто загинули під час бойових дій.

«Не думаю, що ці ігри могли б бути такими як є без команди України. Вони втратили чотирьох членів їхньої команди, один з них був тренером зі стрільби з лука», - сказав Гаррі.

Як повідомляв Укрінформ, вчора у Гаазі на «Іграх нескорених» бронзову медаль у категорії новачків отримала Анна-Софія Пузанова - донька волонтерки-парамедика, члена української збірної Юлії Паєвської (позивний “Тайра”), яка нині перебуває в полоні росіян.

Ігри Нескорених проходять у Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року. Українська команда представлена у восьми видах спорту, зокрема у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука, баскетболі на візках.

Ігри нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році.

У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-