В Антверпені провели акцію протесту проти заходу в порт російських танкерів

В Антверпені провели акцію протесту проти заходу в порт російських танкерів

Укрінформ
В порті бельгійського Антверпена пройшла акція протесту за участю української громади, бельгійських та європейських активістів проти заходу до порту, який є одним із найбільших у Європі, нафтових танкерів під російським прапором.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сьогодні бельгійське видання The Brussels Times.

«Учасники акції, що відбулася за участю зареєстрованої в Бельгії правозахисної групи Promote Ukraine, поряд із членами природозахисної благодійної організації Rise for Climate, організували дозволений протест проти обслуговування російських суден та поставок російської нафти до порту Антверпена. Активісти закликали до повного ембарго на поставки нафти з росії, та до припинення обслуговування кораблів рф в портах Європи», - йдеться у повідомленні.

Видання нагадує, що неурядова організація Promote Ukraine залучена до активних протестів ще з початку війни росії проти України. Активісти виступали за припинення торгівельних операцій Бельгії із російськими алмазами, вимагали від НАТО закрити українське небо від літаків російських загарбників. Також просили запровадити повну заборону на імпорт російських газу та нафти, бойкотували заправні станції російської компанії Lukoil.

Фото: Dorin Banar/Promote Ukraine
Фото: Dorin Banar/Promote Ukraine

Уточнюється, що з початку російського вторгнення в Україну у доках портів Антверпена та Зеебрюгге (Zeebrugge) розвантажені 55 нафтових та газових танкерів з росії, що доставили близько 3,5 мільйонів кубометрів російських енергоресурсів.

Читайте також: В ОП розраховують на нафтове ембарго у новому пакеті санкцій Євросоюзу проти рф

Лише протягом минулого тижня 21 російський танкер із нафтою увійшов у європейські води. Більша частина цих суден наразі пришвартовані у бельгійських портах, за 30 миль від європейських інституцій, які ухвалили санкції проти росії, що передбачають закриття портів Європи для кораблів під російським прапором.

Як повідомлялося, від початку війни Європейський Союз почав надавати Україні активну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Держави ЄС погодили п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей фінансування кремлівської «машини війни».

Останній пакет обмежувальних заходів Є, зокрема, передбачає заборону на доступ до портів ЄС кораблям, зареєстрованим під прапором росії. Винятки поки що зроблені для перевезення сільськогосподарських та продовольчих товарів, гуманітарної допомоги та енергетики.

Наразі Євросоюз готує шостий пакет санкцій, який, за повідомленнями, може охоплювати також поставки російських енергоресурсів до Європи, зокрема нафти. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-