Україна закупить тисячі модульних будинків на першому етапі відновлення зруйнованих міст – ОП

Україна закупить тисячі модульних будинків на першому етапі відновлення зруйнованих міст – ОП

Фото
Укрінформ
Українська влада закупить тисячі модульних будинків на першому етапі відновлення зруйнованих російськими загарбниками міст.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Бородянці, де були змонтовані 14 модульних будинків, передає кореспондент Укрінформу.

Наразі Україна отримала перші 18 комплектів у рамках гуманітарної допомоги зі США. В будинки буде заселено працівників ДСНС та волонтерів, які розбирають завали у Бородянці.

Такий будиночок складається буквально за 10 хвилин бригадою з трьох осіб. Також у них встановлюють меблі – ліжка, тумбочки, стільці. Будинки комплектуються електронагрівальними конвекторами. Розраховані вони на 2-4 особи. Поруч з ними встановлять біотуалети з умивальниками.

Читайте також: У десяти регіонах України будуватимуть житло для тимчасово переміщених осіб – ОП

«Ми у них заселятимемо першочергово працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій та волонтерів, які працюють на розбиранні завалів. Житла для них не вистачає, частину з них заселили у гуртожитках, а іншу частину щодня підвозять з Києва. Велике спасибі всім волонтерам, які приїжджають і допомагають фахівцям ДСНС розбирати завали. Їх нам і треба розселити. Далі ми готові закупляти такі будинки, бо нам їх знадобиться тисячі – вони потрібні на відбудові у кожній області, де є зруйновані населені пункти», - сказав Тимошенко.

Він також зазначив, що на першому етапі робіт відновлюватимуть те, що можна зробити швидко, – наприклад, встановити вікна чи відремонтували дах, щоб люди могли якнайшвидше повернутися до свого житла. «Далі почнемо відбудовувати ті будинки, які можна реконструювати. На це піде 5-6 місяців», – додав Тимошенко.

Презентація проекту модульних будинків для працівників сервісних служб / Фото: Геннадій Мінченко

Як повідомляв Укрінформ, 18 модульних будинків були передані в Україну колишнім губернатором штату Нью-Йорк Джорджем Патакі.

У суботу, 16 квітня, в Бородянці на Київщині встановили перші модульні будинки для проживання рятувальників і волонтерів.

Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка та вся Київська область на початку квітня визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних. У багатьох жертв зв'язані руки, є сліди катувань, люди вбиті пострілами у потилицю.

За попередньою оперативною інформацією територіальних громад Київщини, значних ушкоджень та руйнувань у Київській області зазнали 1875 об’єктів, із них 546 зруйновано повністю, 1329 частково ушкоджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-