Щодня в Європу прибуває до 10 літаків з усього світу з допомогою для України – Пентагон

Щодня в Європу прибуває до 10 літаків з усього світу з допомогою для України – Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати та ще понад 30 інших країн з усього світу забезпечують масивний потік допомоги для України, зокрема оборонної, медичної, гуманітарної, який вимірюється до десятка літаків щодня.

Про це повідомив у вівторок під час телефонного брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми (Міністерство оборони США – ред.) допомагаємо координувати доставку в Україну всіх матеріалів – не тільки наших, але й інших», - зауважив представник Пентагону.

Він підкреслив, що, крім США, допомогу Україні надсилають ще понад 30 інших країн.

Читайте також: Пентагон зреагував на застосування росією отруйних речовин у Маріуполі

«Ці потоки продовжують надходити. За день на логістичні пункти (в Європі - ред.) прибуває близько 8-10 літаків з усього світу», - додав Кірбі.

За його словами, це включає всі поставки – від зброї та обладнання до нелетальної допомоги, медикаментів і гуманітарної підтримки. Все це не затримується на перевалочних базах, а швидко завантажується на наземний транспорт і відправляється в Україну «на щоденній основі».

Що стосується відправлення допомоги Україні з боку Сполучених Штатів, представник Пентагону зауважив, що це забезпечується «з безпрецедентною швидкістю», якої він не пам’ятає за десятки років роботи в оборонному відомстві США.

Читайте також: Пентагон підтвердив що рф посилює війська на сході України для нового наступу

Як повідомляв Укрінформ, станом на зараз Сполучені Штати виділили понад $2,4 мільярди Україні лише у вигляді оборонної допомоги. Причому понад $1,7 мільярди - від першого дня вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-