Світ продовжує підтримувати Україну - Шмигаль

Світ продовжує підтримувати Україну - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Світ продовжує підтримувати Україну.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Світ продовжує підтримувати Україну. Вчора мав розмови з Прем’єр-міністрами Польщі й Норвегії. Вдячні за підтримку. Норвегія виділяє 20 млн в бюджет, щоб уряд розподілив їх на важливі програми. До цього Норвегія також виділила 200 млн євро на гуманітарну допомогу», - сказав Шмигаль.

За його словами, рада міністрів Польщі ухвалила положення, яке передбачає блокування імпорту вугілля з Росії на національному рівні. Крім того, країна планує відмовитися від російської нафти вже цього року.

«Домовилися про підтримку від Франції на 300 млн євро. Та про грант від Європейського Союзу на 120 млн євро. Ці кошти підуть напряму в бюджет», - сказав Шмигаль.

Він нагадав про те, що Президент Володимир Зеленський також вчора домовився про виділення Україні 500 млн доларів в якості прямої бюджетної допомоги від Уряду США.

«Продовжуємо отримувати тисячі тонн гуманітарної допомоги з усього світу. Загальний її обсяг вже складає понад 163 тисячі тонн. З них «Укрзалізниця» вже доставила 41 тисячу тонн у регіони. Найбільше в Київську, Харківську та Запорізьку області», - сказав прем’єр.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Кабмін України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-