Для надання допомоги з початку нового етапу війни до України прибуло більше 120 закордонних медиків

Для надання допомоги з початку нового етапу війни до України прибуло більше 120 закордонних медиків

Укрінформ
МОЗ працює над розгортанням запасного медичного центру за кордоном. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

«На різній території різна ситуація, але до нас приїхав уже 121 іноземний працівник, які тут допомагають працювати, розгортаються польові шпиталі. Окрім того, у нас достатньо ліжкового фонду і медичних працівників, щоб надати всім медичну допомогу. Ми розуміємо, що російські війська - це терористи, тому ми додатково пропрацювали з міністрами країн Євросоюзу питання допомоги. Там може бути розгорнуто до 10 тисяч ліжок для потенційної евакуацї людей і надання там медичної допомоги. 134 лікарні пошкоджено, а 9 уже зруйновано. Я гарантую, що ми побудуємо нові лікарні після нашої перемоги. Окрім того, ми маємо 43 обстріляні машини екстреної допомоги», - йдеться в повідомленні.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-