Шмигаль закликав МКЧХ до більш активних кроків для евакуації мирного населення

Шмигаль закликав МКЧХ до більш активних кроків для евакуації мирного населення

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста вживати більш активних та наполегливих кроків для сприяння евакуації мирного населення з українських міст, які перебувають в облозі та щоденно піддаються вогневому ураженню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

Шмигаль і президент МКЧХ Петер Маурер обговорили організацію термінових гуманітарних коридорів для населення, яке перебуває в зонах бойових дій. На зустрічі також були присутні віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністр оборони Олексій Резніков, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Шмигаль наголосив, що мільйони невинних людей невідкладно потребують продовольства, медикаментів, води, інших критично необхідних товарів.

«У низці міст, заблокованих російськими військами, зокрема Маріуполі, склалася критична ситуація. Дії держави-агресора є злочином геноциду проти українського народу. Ми розраховуємо на швидке розширення діяльності Комітету Червоного Хреста, зокрема через Механізм оперативного розгортання в Україні», — зазначив очільник українського уряду.

Як підкреслив Прем’єр-міністр, Україна також розраховує на активну роботу з донорами про збір коштів для надання гуманітарної допомоги нашій країні.

Шмигаль окремо наголосив, що українська сторона максимально оперативно надала дозвіл на вільне пересування персоналу й товарів Комітету Червоного Хреста.

«Готові й надалі надавати необхідного сприяння гуманітарній діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні», — відзначив він.

Прем’єр-міністр закликав МКЧХ вживати більш активних та наполегливих кроків для сприяння евакуації мирного населення з українських міст, які перебувають в облозі та щоденно піддаються вогневому ураженню.

Як повідомляв Укрінформ, перша леді України Олена Зеленська закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста, Організацію Об’єднаних Націй та Організацію з безпеки і співробітництва в Європі розпочати роботу з організації гуманітарних коридорів в Україні.

Фото: Кабмін України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-