Україна готова прийняти допомогу Заходу в будь-якому вигляді – заступник глави ОП

Україна готова прийняти допомогу Заходу в будь-якому вигляді – заступник глави ОП

Укрінформ
Україна буде вдячна за будь-яку допомогу від Заходу і готова прийняти її в будь-якому вигляді. 

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник глави ОПУ Ігор Жовква в інтерв’ю ТСН.

«Ми будемо вдячні за будь-яку допомогу. Якщо не можна безоплатно, ми готові платити. Якщо буде занадто дорого, ми готові в кредит. Якщо буде дорого в кредит – ленд-ліз. Це все можливо. Це все те, що допоможе. Навіть одна куля для України важлива. Тому будь-які можливості безумовно будуть розглянуті», - сказав Жовква.

Він нагадав, що ЄС уже має інструменти, через які можна виділяти відповідні кошти, маючи на увазі це, як альтернативу наданню засобів для боротьби з агресором.

«Наприклад, Європейський фонд миру був відкритий для України ще до війни, і 31 млн євро був виділений. Тому ЄС може використовувати цей інструмент негайно, щоб надавати допомогу. Це, до речі, також про це: немає засобів, яких просить Україна, надайте фінанси, ми знайдемо де придбати, але допоможіть», - закликав Жовква.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт про бюджетні витрати на загальну суму $1,5 трильйона, який включає, зокрема, екстрену допомогу для України та союзників на суму $13,6 мільярда.

24 лютого росія розпочала масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото:ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-