На Закарпатті запрацював логістичний гуманітарний хаб

На Закарпатті запрацював логістичний гуманітарний хаб

Укрінформ
На базі заводу Єврокар запустили центр з доставки гуманітарних вантажів, що приймає допомогу від країн Євросоюзу для України, яка воює з військами російського окупанта.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АТ "Укрзалізниця".

Зазначається, що влада Закарпатської області спільно з Укрзалізницею організовують ритмічну та безперебійну роботу хабу, який доправлятиме гуманітарні вантажі до найбільш постраждалих територій країни.

"Локація хабу дозволяє отримувати та відправляти вантажі залізницею, оскільки має під’їзну колію двох видів — європейського зразка (1435) та українського (1520). Перший гуманітарний вантаж залізницею з хабу відправився до Харкова", - уточнюють в УЗ.

Пріоритетними типами вантажів є медикаменти, засоби гігієни, продукти харчування довготривалого зберігання, одяг, бутильована вода, дитячі продукти (їжа, підгузки тощо), спальні мішки та каремати.

У компанії просять надавати вантажі цілими упаковками, бажано на піддонах. Контактний телефон для тих, хто хоче направити вантаж: +380 50 96 12 607.

Єврокар — офіційний виробник авто Škoda в Україні, це один з найбільших виробників легкових авто в Україні, розташований у смт Соломоново, відстань від кордону з Угорщиною 1,5 км, зі Словаччиною 2 км. Разом із індустріальним парком «Соломоново» підприємство складає Закарпатський автомобільний кластер.

Як повідомлялося, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська РФ неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко заявив, що однією із цілей російського вторгнення та війни РФ проти України є створити тут гуманітарну кризу, щоб потім надсилати фальшиві гумконвої, як це було в 2014 році в Донецьку та Луганську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-