Нова Зеландія надасть Україні $2 мільйони гуманітарної допомоги

Нова Зеландія надасть Україні $2 мільйони гуманітарної допомоги

Укрінформ
Нова Зеландія виділить Україні 2 мільйони доларів гуманітарної допомоги для підтримки закладів медичної інфраструктури та закупівлю продуктів харчування і предметів гігієни для населення.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Radio New Zealand, про це оголосила міністерка закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута.

Зазначається, що кошти в сумі 2 мільйонів доларів будуть передані Міжнародному комітету Червоного Хреста для підтримки медичних закладів України та задоволення основних потреб мирних громадян у продуктах та предметах гігієни.

«Дуже тривожно чути інформацію про зростання кількості загиблих і поранених. Жахливі фотографії з України багато говорять про цю трагедію, що розгортається, і підкреслюють наслідки неспровокованої агресії Росії», – прокоментувала Махута.

Очільниця новозеландського МЗС також зазначила, що країна продовжить пильно стежити за діями Росії в України та закликала Москву повернутися до дипломатичних перемовин задля деескалації конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, раніше уряд Австралії у відповідь на вторгнення Росії в Україну запровадив персональні санкції проти президента та кількох членів уряду РФ, а також підтримав відключення російських банків від системи SWIFT.

Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України за підтримки усього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-