Латвія відправила 30 вантажівок з допомогою для українських військових

Латвія відправила 30 вантажівок з допомогою для українських військових

Укрінформ
З Латвії виїхало 30 вантажівок зібраної для українських солдатів допомоги: індивідуальне екіпірування, зокрема каски, сухпайки. Найближчим часом планується поставити в Україну зброю у великій кількості.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення LSM з посиланням на Міноборони країни.

Частину коштів, пожертвуваних жителями Латвії через систему Ziedot.lv (загалом на вечір суботи зібрано 860 тис. євро), було витрачено на закупівлю 500 тонн пального для потреб Української армії.

Об'єднання латвійських поліклінік Veselības centrs 4 також направило в Україну вантаж допомоги – медичні товари і товари першої необхідності на суму 17 тисяч євро. Мережа Mēness Aptieka направила українцям перев'язувальний матеріал та одноразові рукавички.

Триває збір допомоги Україні через латвійську армію. Підприємства, готові її надати, надати товари першої необхідності, медикаменти, продукти харчування з тривалим терміном придатності, просять звертатися електронною поштою PalidzibaUkrainai@mod.gov.lv. У балтійській країні також повідомляється рахунок в Банку України для збору коштів в іноземній валюті України на підтримку ЗСУ - UA84300001000000047330992708.

Як повідомлялося раніше, велику партію гуманітарної допомоги готує для потреб України також латвійське МОЗ - перший вантаж уже відправлено в дорогу.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Вторгнення було здійснено, у тому числі з території Білорусі.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-