Засідання Радбезу Росії було цинічною постановкою для захоплення українських територій – експерт

Засідання Радбезу Росії було цинічною постановкою для захоплення українських територій – експерт

Укрінформ
Засідання РНБО РФ, на якому розглядалося питання визнання незаконних утворень в ОРДЛО, було цинічною і постановочною спецоперацією Кремля із захоплення українських територій.

Так на брифінгу в Укрінформі прокоментував його керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.

Експерт нагадав, що засіданню РНБО РФ передували інформаційні вкиди про нібито численні теракти та обстріли на окупованих Росією територіях з боку України.

«Весь цей потік методичних та цинічних інформаційних атак створював картинку для Ради безпеки. Сама Рада безпеки була схожа на постановку, ми бачили неспівпадіння в оформленні в нарізках – показували одних учасників засідання, які були присутні, але не виступали, неспівпадіння на годинниках», - звернув увагу Соловей.

Він порівняв засідання Ради безпеки РФ зі схожою спецоперацією Кремля 2014 року із захоплення Криму.

«Це було штучне та постановочне дійство. І за деякими ознаками вчорашню Раду безпеки і події, які передували цьому, можна прирівняти до подій 2014 року, коли була проведена спецоперація з окупації Криму. Ми спостерігали таку ж цинічну спецоперацію Кремля із захоплення чергової частини української території», - наголосив Соловей.

Читайте також: Час для застосування санкцій проти Росії настав – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 21 лютого заявив після засідання РНБО РФ про визнання незаконних утворень в ОРДЛО.

Брифінг відбувся в оперативному пресцентрі в рамках платформи #UAРазом для українських та іноземних ЗМІ. Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС і інших відомств, щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України загалом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-