Резніков закликає не вірити фейкам: Україна цінує життя кожного і не планує жодних наступів

Резніков закликає не вірити фейкам: Україна цінує життя кожного і не планує жодних наступів

Укрінформ
Українська армія не планує жодних наступальних дій і не застосовує зброю, якщо це може створити загрозу для мирних громадян.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міноборони, про це заявив міністр оборони Олексій Резніков. 

Міністр зазначив, що командування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і представники російських окупаційних адміністрацій активно поширюють неправдиву інформацію та перейшли до відкритого залякування жителів ОРДЛО.

Він зауважив, що, здійснюючи обстріли українських навчальних закладів та житла мирних мешканців, російські найманці одночасно розповсюджують відомості про начебто підготовку наступу ЗСУ на тимчасово окуповані території. Це дезінформація.

Резніков заявив, що українська армія не планує жодних наступальних дій і не застосовує зброю, якщо це може створити загрози для мирних громадян. Міністр наголосив, що усі заходи в зоні проведення операції Об’єднаних сил мають виключно оборонний характер. Україна чітко дотримується своїх зобов’язань і виступає за політико-дипломатичний сценарій розв’язання конфлікту.

Читайте також: Україна не проводить та не планує жодних наступальних операцій на сході – Кулеба

«Інформаційний простір зараз наповнений фейками, які розкривають справжні наміри російської сторони. Коли російські маріонетки залякують людей наступом нашої армії і закликають до евакуації, це ще раз доводить - вони бачать Донбас безлюдним. Навпаки. Україна хоче, щоб на Донбасі настав мир, щоб якнайшвидше почалося відродження. Бо це наша земля, там живуть наші люди. Ми не плануємо жодних наступів. Тому що це може створити загрозу для наших громадян на тимчасово окупованих територіях. Ми цінуємо кожне життя на відміну від російських військ, які обстрілюють дитячі садки і школи», - заявив міністр.

Він також зазначив, що 17 лютого російська пропаганда поширювала відверту неправду про обстріли Станиці Луганської, яку Міноборони швидко спростувало.

«Сьогодні вони вигадали черговий фейк про якісь диверсійні групи, які начебто збиралися влаштувати хімічну атаку в Горлівці. Навіть зняли постановочне відео. А самі обстріляли гуманітарну місію ООН на КПВВ в Щасті. Це те, про що неодноразово попереджали ми і наші партнери - російська сторона готує різні інсценування, щоб виправдати свої злочини. Це прояв інформаційної війни. Ще раз звертаюся до громадян - не вірте фейкам і не бійтеся. Українська армія готова дати відсіч ворогу, але діятиме у межах домовленостей і в жодному разі не створюватиме небезпеку для людей», - заявив Резніков.

Читайте також: Резніков звернувся до мешканців окупованих територій: Не вірте чуткам про наступ

Як повідомляв Укрінформ, російські ЗМІ поширюють фейк про спробу хімічної диверсії на заводі «Стирол» у тимчасово окупованій Горлівці. Зокрема російська пропаганда стверджує, що начебто виявлена присутність 120 співробітників американських військових компаній та «резервуари з невстановленим хімічним компонентом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-