У Харкові в День єднання підняли прапор на найвищий флагшток в Україні

У Харкові в День єднання підняли прапор на найвищий флагшток в Україні

Укрінформ
У Харкові в День єднання підняли прапор на найвищий флагшток в Україні - заввишки 100 метрів, що на Сергіївській площі у центрі міста.

Акція розпочалася з Гімну України у виконанні хору Харківського національного театру опери та балету, відомого також як Схід Опера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У заході взяли участь місцеві посадовці, представники державних установ, громадських організацій, національно-культурних товариств, курсанти Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба.

«Ми відзначаємо державну символіку, як єдність нашої держави. Ми впевнені, ми переконані, що перемога буде за нами. Ми спокійні і не піддаємося на ті провокації, які зараз лунають із сусідньої держави. Ми віримо в себе, ми віримо в армію, в тих людей, які стоять поряд із нами», - зазначив на підході журналістів голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Читайте також: День єднання: іноземні дипломати полетіли в Маріуполь на зустріч із Зеленським

За словами голови облради Тетяни Єгорової-Луценко, є переконання, що настане той час, коли Україна скине з себе пута війни та стане такою, якою вона має бути, – мирною, заможною, сильною державою.

«Більшість наших сил і коштів ми витрачатимемо не на те, щоб відбитися від загарбників, а на те, щоб розбудовувати країну», - наголосила вона.

Зранку, уточнили кореспондентові Укрінформу в пресслужбі Харківської ОДА, в усіх установах регіону, починаючи з навчальних закладів, також пролунав Гімн України.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого на тлі загрози вторгнення Росії до України Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення в Україні 16 лютого Дня єднання.

23 серпня 2021 року в Харкові до Дня Державного Прапора та 30-річчя Незалежності України вперше підняли прапор України розміром 22,5 м на 15 метрів на найвищий в Україні флагшток заввишки 100 метрів, встановлений на Сергіївській площі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-