На тимчасово захопленій Херсонщині росіяни викрали трьох місцевих - ЗМІ

На тимчасово захопленій Херсонщині росіяни викрали трьох місцевих - ЗМІ

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Херсонщини російські окупанти викрали директора Каховського геріатричного пансіоната Віталія Бадризлова і ще двох місцевих мешканців, імена яких поки не відомі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР).

«У понеділок, 15 квітня, ввечері російські окупанти викрали з власного будинку 63-річного Віталія Бадризлова, директора Каховського геріатричного пансіонату. Того дня в місті викрали ще двох місцевих мешканців, імена яких поки не відомі», – йдеться у повідомленні. 

За інформацією джерел ЦЖР, 15 квітня близько 20-ї години російські окупанти вдерлися до будинку Бадризлова. Вони влаштували там обшук, а потім забрали і вивезли чоловіка в невідомому напрямку. Де він зараз перебуває – невідомо.

Віталій Бадризлов – законний директор комунального закладу «Каховський геріатричний пансіонат» Херсонської обласної ради.

Також відомо, що 15 квітня російські окупанти викрали в Каховці ще двох місцевих мешканців. Однак їхні імена і обставини цього злочину невідомі.

Як повідомлялося, усіх підопічних Каховського геріатричного пансіонату окупанти насильно вивезли 5 листопада 2022 року. Їх депортували переважно до Ростовської і Воронезької областей РФ, а 14 підопічних незаконно вивезли до села Стрілкове Генічеського району Херсонщини.

Читайте також: Росіяни звинуватили у «шпигунстві» активістку, яку викрали два роки тому в Херсоні

Першу окупаційну «директорку» захопленого закладу Ларису Колосову представили 10 червня 2022 року. До цього вона працювала головою каховського обслуговуючого кооперативу «Перемога». Після свого призначення Колосова намагалась отримати доступ до українських бюджетних коштів, переслідувала співробітників геріатричного пансіонату і допомагала загарбникам грабувати його підопічних.

Згодом окупанти замінили Колосову на нового «директора», яким став нікому невідомий Дмитро Боровик.

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ Херсонщини росіяни облаштували катівню в будинку культури села Одрадівка Генічеського району, де утримують викрадених людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-