На Херсонщині росіяни облаштували катівню в окупованому селі Одрадівка - журналісти

На Херсонщині росіяни облаштували катівню в окупованому селі Одрадівка - журналісти

Укрінформ
На ТОТ Херсонщини росіяни облаштували катівню в будинку культури села Одрадівка Генічеського району, де утримують викрадених людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела.

Видання інформує, що російські загарбники облаштували катівню у підвалі будинку культури села Одрадівка Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині. В ній вони утримують незаконно позбавлених волі цивільних людей – зокрема звезених з Каховського району.

Як зазначається, інформацію про катівню в селі Одрадівка і утримуваних там людей ЦЖР розповів читач з Херсонщини, який попросив не вказувати його імені.

Читайте також: СБУ затримала двох охоронців російської катівні, яка діяла у Херсоні

«Росіяни облаштували катівню для затриманих у підвалі будинку культури в Одрадівці. Його площа дуже велика і є достатньо кімнат, де хлопців тримають по одному. Деяких із них дуже сильно катують і примушують до співпраці», – розповів він.

За даними, отриманими виданням, у підвалі утримують Олексія Грінька, викраденого 22 березня цього року в селищі Любимівка Каховського району, та Олександра Герчаковського, викраденого 14 березня в Каховці. Там же знаходяться Денис Шум, Іван і Антон Штепи, викрадені в селищі Горностаївка ще в листопаді 2023 року.

Також відомо, що в підвалі будинку культури окупанти утримують ще одного жителя Горностаївки, прізвище якого наразі встановити немає можливості.

Читайте також: Поліція за два роки задокументувала понад 113 тисяч злочинів, скоєних агресором в Україні

ЦЖР вдалося зв’язатися з мешканцями Одрадівки і сусідніх сіл Новотроїцької громади. Вони підтвердили інформацію про те, що будинок культури росіяни перетворили на катівню.

«Знаю, що в нашому будинку культури в Одрадівці є підвал, до якого російські військові звозять «неблагонадійних» людей. Їх там катують. Росіяни вже не раз погрожували відправити туди на підвал інших людей, якщо їм щось не сподобається», – розповіли співрозмовники.

За їхніми словами, в самому будинку культури села Одрадівка також постійно перебувають російські військові.

«Будинок культури в Одрадівці – величезний. Це наслідок гігантоманії совєтських чиновників і Віталія Сторчака, багаторічного голови колишнього місцевого колгоспу «Степовий». Під час окупації лівобережної частини Херсонщини Віталій Сторчак перейшов на бік ворога. Він помер 14 березня 2024 року у віці 92-х років. З ворогом співпрацює його син Олександр Сторчак, колишній сільський голова Одрадівки і депутат Новотроїцької районної ради в 2015-2020 роках», - інформує видання.

Олександр Сторчак, 1973 р. н., став головою окупаційної адміністрації Одрадівки. Він займався проведенням незаконного «референдуму» і всіх «виборів» окупантів. Сторчак-молодший організовує пропагандистські заходи і здає російським спецслужбам людей з проукраїнською позицією.

Одрадівка відома тим, що в січні 2023 року з цього села російські окупанти показово-примусово видворили кількох місцевих мешканців за «проукраїнську пропаганду і супротив роботі окупаційної адміністрації».

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ Херсонщини окупанти вдерлися до будинку мешканця Любимівки Каховського району Олексія Грінька, накинули йому мішок на голову і вивезли в невідомому напрямку.

Читайте також: РФ розгорнула на сході мережу таборів для полонених, чимало людей там ще з 2014 - ексзаручниця

У Каховці продовжуються викрадення цивільних громадян - 14 березня 2024 року зі свого будинку було викрадено каховчанина Олександра Герчаковського. Російські військові в балаклавах вдерлися до будинку, скрутили руки, побили та вивезли в невідомому напрямку.

Окупанти незаконно утримують в полоні трьох цивільних мешканців Горностаївки – 23-річного Дениса Шума і 22-річних Івана і Антона Штепів. Їх позбавили волі ще в листопаді 2023 року.

Фото: Wikimapia, Центр журналістських розслідувань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-