У співпраці з окупантом підозрюють 11 кримських підприємців - прокуратура АРК

У співпраці з окупантом підозрюють 11 кримських підприємців - прокуратура АРК

Укрінформ
У співпраці з російським загарбниками підозрюються 11 підприємців із тимчасово окупованого Криму. Їм загрожує до 5 років ув'язнення.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії ще 11 кримським підприємцям повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до 5 років ув’язнення, з позбавленням права займатися певною діяльністю строком до 15 років та з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою встановлено, що після окупації півострова громадяни України зареєструвались як «індивідуальні підприємці» відповідно до російського законодавства, з метою ведення господарської діяльності.

У 2022-2023 роках підозрювані через портал РФ, який дає можливість брати участь у держзакупівлях, добровільно уклали контракти на постачання товарів та надання послуг окупаційним установам «Управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Республіці Крим та м. Севастополю». Зокрема, вони забезпечили постачання будівельних матеріалів, медичних виробів, офісного обладнання тощо.

Читайте також: Ще 11 кримським «чиновникам» загрожує до 10 років за колабораціонізм

Зазначається, що наразі прокуратурою автономії скеровано до суду 53 обвинувальні акти стосовно «підприємців», які забезпечують функціонування окупаційних органів влади в Криму, 5 з яких вже заочно засуджено.

Досудові розслідування здійснюються СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила підозру в колабораційній діяльності 155 особам на тимчасово окупованому півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-