Мінреінтеграції розʼяснило, як діяти жителям ТОТ під час незаконних «виборів» Путіна

Мінреінтеграції розʼяснило, як діяти жителям ТОТ під час незаконних «виборів» Путіна

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надали розʼяснення українцям, які вимушено залишилися на ТОТ, стосовно їхніх дій під час незаконних «виборів президента РФ».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

«Будь-які спроби окупаційної влади організувати та провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях є незаконними. Ці дії суперечать українському законодавству, а також – основоположним принципам і нормам міжнародного права, нагадує Міністерство юстиції України», - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції наголосили, що результати таких «виборів» не матимуть жодних юридичних наслідків та не можуть бути визнані міжнародною спільнотою.

Тож українці, які вимушено залишилися на ТОТ, повинні утриматися від: участі у «виборах»; поширення інформації або агітації; спостереження за псевдовиборами; інших заходів, спрямованих на організацію та проведення цих незаконних виборів.

Зазначається, що за участь в організації та проведенні незаконних «виборів президента РФ» або публічні заклики до їх проведення передбачена кримінальна відповідальність.

Читайте також: «Вибори» на захоплених територіях: у ГУР кажуть, що більшість жителів чинять німий опір ворогу

Як повідомлялося, так звані вибори президента РФ відбудуться протягом трьох днів – з 15 по 17 березня 2024 року. У грудні Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про проведення незаконних «президентських виборів» у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України. У Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення так званих виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України – Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України – є незаконним та не матиме жодних правових наслідків. Сполучені Штати та низка інших країн засудили організацію режимом РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України. Крім того, в Держдепартаменті США пригрозили відповідальністю всім долученим до цього процесу, а також тим, хто погодився виступити міжнародними спостерігачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-