На Кінбурнській косі з початку повномасштабного вторгнення сталося понад 200 пожеж

На Кінбурнській косі з початку повномасштабного вторгнення сталося понад 200 пожеж

Укрінформ
На території тимчасово окупованої Кінбурнської коси (Миколаївська область) з початку повномасштабного вторгнення сталося 209 пожеж, внаслідок обстрілів уражено понад 6754 га особливо цінних земель.

Про це повідомляє Національний природний парк «Білобережжя Святослава» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На території Кінбурнської коси, що входить до складу Національного природного парку «Білобережжя Святослава», з початку повномасштабного вторгнення вогнем внаслідок обстрілів уражено понад 6754,49 гектара особливо цінних земель. Кінбурнський півострів потерпає від вогню майже із самого початку військових дій», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 13 лютого 2024 року на території національного парку зафіксовано 209 пожеж. Значна частина їх має повторний характер і вражає одну й ту саму ділянку декілька разів.

Обстріли, лісові пожежі, перекидання техніки, мінування — усі ці дії окупантів негативно впливають на природно-заповідний фонд Кінбурнської коси, адже страждають її унікальні флора та фауна.

Моніторинг пожеж проводиться на підставі аналізу даних дистанційного зондування Землі з комплексу супутників Sentinel-2, яке проводять наукові співробітники установи.

Як повідомлялося, півострів Кінбурнська коса на Миколаївщині з його дикою природою та 23-ма кілометрами незабудованого морського узбережжя зі сліпучо-білим піском вважається одним з наймальовничіших місць України. З одного боку він омивається прісним Дніпро-Бузьким лиманом, з іншого – солоними водами Чорного моря. За красу та неповторність його називають «миколаївськими Багамами».

Читайте також: Азовське море стало значно солонішим через екоцид росіян у Маріуполі - Андрющенко

Наразі півострів знаходиться у тимчасовій окупації росіян, які завдають йому величезної шкоди. Фахівці вже зараз стверджують, що на його відновлення потрібні будуть десятиріччя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-