Азовське море стало значно солонішим через екоцид росіян у Маріуполі - Андрющенко

Азовське море стало значно солонішим через екоцид росіян у Маріуполі - Андрющенко

Укрінформ
Внаслідок екоциду російських загарбників через перекриття річок під час тимчасової окупації у Маріуполі значно зріс рівень солоності Азовського моря.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

«Росіяни витратили купу ресурсу та ефірного часу, аби спростувати наші твердження про екоцид. Про те, що медузи в жовтні, то аномалія. Що солоність Азову стрімко зросла через перекриття річок під час окупації. А тепер самі російські інститути кажуть, що катастрофа», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що солоність Азовського моря дорівнює вже солоності Чорного моря, а це негативно впливає на флору і фауну Азовського моря. 

«В реалії це кінець флори та фауни моря, початок його кінця. Десь так зникав Каспій та Арал (хоча по суті вони озера, але тенденція схожа)», - додав радник мера. 

Раніше у своєму пості в Телеграмі він писав, що на всіх пляжах в Маріуполі повно мертвих медуз та публікував відповідне відео з морського узбережжя.

«Маріупольські пляжі забиті мертвими медузами. Майже в листопаді… Це реальна аномалія. Так не було. Ніколи. Це - ненормальне та неприродне явище - наявність медуз в жовтні. Це один з наслідків війни. Один зі злочинів Росії», - підписав тоді Андрющенко під відео.

Читайте також: Збитки довкіллю України через агресію РФ становлять понад ₴2 трильйони - Шмигаль

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, підприємства тощо.

На території Маріуполя загарбники зупинили природню течію річки Кальчик, яку перетворили на сміттєзвалище.

Також російські загарбники перетворили Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Фото з сайту mistomariupol.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-