Швеція вимагатиме від усіх іноземців негативний тест на COVID-19

Швеція вимагатиме від усіх іноземців негативний тест на COVID-19

Укрінформ
Швеція з 28 грудня вимагатиме від усіх іноземних туристів надати під час в’їзду до країни негативний результат тесту на COVID-19, незалежно від того, чи були вони вакциновані.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Local.  

Як зазначається, тест має бути зроблений не раніше, ніж за 48 годин до прибуття в Швецію.

Вимога щодо тесту поширюватиметься на дорослих і дітей віком від 12 років, незалежно від того, чи подорожує мандрівник зі скандинавських країн, ЄС/ЄЕЗ чи решти світу – за низкою винятків.

На практиці нові правила переважно зачеплять тимчасових відвідувачів.

Прем'єр-міністр Магдалена Андерссон підтвердила, що іноземним громадянам, які проживають у Швеції, а також громадянам Швеції не потрібно буде показувати негативний тест під час в'їзду до країни.

На пресконференції у вівторок, коли уряд вперше оголосив про плани запровадити вимогу негативного тесту для в'їзду до країни, Андерссон сказала, що буде потрібний ПЛР-тест. Однак у заяві уряду в середу не уточнюється, який саме тест має бути, а є посилання на сайт Агентства охорони здоров’я. Наразі агентство каже, що країна схвалює тест на антиген, ПЛР, LAMP або TMA.

Як повідомляв Укрінформ, останніми днями у Швеції спостерігається зростання кількості випадків COVID-19, хоча цей рівень не такий високий, як у інших європейських країнах. Водночас міністр охорони здоров’я Лена Галлендгрен заявила, що навантаження на медичну систему зараз зростає, що може стати підставою для запровадження нових обмежень.

За даними сайту Worldometer, у Швеції від початку пандемії коронавірусу зафіксували понад 1,2 млн випадків COVID-19, із яких 15,2 тис. летальних, одужали 1,1 млн хворих. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-