На Рівненщині відновлюють дорогу до найпрозорішого в Україні озера

На Рівненщині відновлюють дорогу до найпрозорішого в Україні озера

Укрінформ
У Рівненській області в межах «Великого будівництва» розпочали ремонт дороги до туристичного об’єкту – Білого озера, яке вважається найчистішим та найпрозорішим в Україні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення голови Рівненської облдержадміністрації Віталія Коваля у Телеграмі.

«У рамках президентської програми «Велике будівництво» на замовлення Служби автомобільних доріг у Рівненській області планують відремонтувати 17 км дороги Стара Рафалівка – Рудка. Дорога важлива не лише для туристів. Вона має стратегічну логістичну вагу. Автошлях державного значення сполучає два центри Вараського району – Зарічне та Вараш – і є частиною міжнародної «варшавської» траси. Крім того, це єдиний шлях до туристичної перлини Полісся – Білого озера», – розповів Коваль.

Він зазначив, що загальна вартість ремонту цього відрізку дороги сягає майже 341 млн грн.

Цьогоріч до президентської програми «Велике будівництво» у Рівненській області потрапило 11 об’єктів. На реалізацію цих проєктів спрямують 160 млн грн з державного бюджету та майже 39 млн грн – з місцевих.

Читайте також: На Закарпатті ремонтують дорогу до топових туристичних об'єктів регіону

Біле озеро, що розташоване біля села Рудка, – туристична перлина Полісся. Площа водойми – майже 355 га, глибина – до 34 м. Вважається, що воно найчистіше і найпрозоріше озеро України.

Вода у Білому озері унікальна за складом – гідрокарбонатно-кальцієво-магнієва, містить фосфор, сірководень і аж до 6,37 мг/л гліцерину.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" 22 лютого повідомив, що в Україні у 2021 році побудують та відновлять 4500 км доріг державного значення та 2000 км місцевих доріг.

Фото зі сторінки Віталія Коваля у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-