Британцям «дали добро» на літні відпустки за кордоном – міністр

Британцям «дали добро» на літні відпустки за кордоном – міністр

Укрінформ
Жителям Великої Британії можна планувати літні відпустки за кордоном, але треба усвідомлювати ризики коронавірусу навіть попри покращення ситуації з COVID-19 у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News із посиланням на міністра транспорту Великої Британії Гранта Шеппса. 

«Я не кажу, що людям не слід зараз бронювати якісь відпустки – і це вперше, коли я можу сказати таке за останні місяці. Я думаю, що кожен розуміє ризики, пов’язані з коронавірусом», – зазначив міністр.

Шеппс додав, що у британців уперше за довгий час з’явиться можливість відвідати рідних і близьких людей за кордоном або провести там літню відпустку, але треба робити це «дуже і дуже обережно».

Читайте також: Британія завдяки вакцинації вже наблизилась до колективного імунітету - науковці

Як повідомляв Укрінформ, із початку весни цього року після піку в січні завдяки програмі швидкої імунізації населення в Британії щоденний приріст заражень на коронавірус стабільно знижується.

Варто нагадати, що першу дозу вакцини від COVID-19 у Британії вже отримали 3 із 5 дорослих осіб, себто більше 60% дорослого населення. А обидві дози щеплення вже отримали 6 мільйонів британців. Це один із найкращих показників у Європі та світі.

Як повідомлялося, станом на ранок 9 квітня у світі зафіксували 134 525 543 випадки зараження коронавірусом. Зокрема, виявлено 2 915 012 летальні випадки, одужали 108 327 772 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-