У першому рейсі інтерсіті з Мукачева до Будапешта поїхали десять пасажирів

У першому рейсі інтерсіті з Мукачева до Будапешта поїхали десять пасажирів

Фото
Укрінформ
Сьогодні першим рейсом швидкісного потяга з Мукачева, що на Закарпатті, до угорської столиці Будапешта поїхало всього 10 пасажирів.

А прибуття потяга, який виїхав вранці з Мукачева, у Будапешті чекають о 19.37. Курсуватиме поки лише один вагон, з часом кількість збільшать до трьох.

Перша пасажирка поїзду Мукачево-Будапешт Анна-Софія Рейпеші
Перша пасажирка поїзду Мукачево-Будапешт Анна-Софія Рейпеші

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів Ярослав Афтанас, голова профспілкової організації Львівської залізниці.

“Потяг сполученням Мукачево-Будапешт вперше стартував сьогодні з Мукачева, о 12.30 за київським часом. Наразі за цим сполученням курсуватиме один вагон — це робота в тестовому режимі, поки сторони зможуть відслідкувати попит. Сьогодні першим рейсом потягу з Мукачева відправилося 10 пасажирів”, - розповів Афтанас.

З його слів, якщо за кілька тижнів стане зрозуміло, що попит на цей потяг є, і він стабільний, залізничники додадуть ще один, або два вагони.

“Угорські колеги-залізничники також схиляються до того, що з часом буде три вагони, а це близько 200 пасажирів щоденно”, - каже Афтанас.

Курсуватиме потяг за таким графіком, як сьогодні: відправлятиметься о 12.30 з Мукачева і о 19.37 прибуватиме до Будапешта - за київським часом. У протилежному напрямку потяг рухатиметься наступним чином: о 8.23 (о 7.23 за європейським часом) відправлятиметься з Будапешта і о 15.25 київського часу прибуватиме в Мукачево. Вартість квитків, відповідно, 680 гривень та 20,9 євро. Придбати квитки можна в касах вокзалів в Мукачеві та в Чопі.

Зі слів Афтанаса, пасажири відмітили, що це — вигідніше, аніж їздити автобусами.

Читайте також: З Будапешта до Мукачева вирушив перший потяг інтерсіті

“Батько, який проводжав дітей-студентів, при посадці в Мукачеві розповів, що новим інтерсіті вигідно діставатися студентам на навчання в Угорщину, це майже вдвічі дешевше, бо раніше доводилося платити за таксі до вокзалу, потім їхати до Чопа і звідти бусиком перетинати кордон до Дебрецена чи Будапешту. Іще одна перевага — це дорога без черг на кордоні. Саме пасажирські автобуси простоюють в них по 6-7 годин. А загальний час руху інтерсіті Мукачево-Будапешт — це 7 годин”, - акцентував Афтанас.

Поки що потяг прибуває на додатковий перон на Мукачівському вокзалі — він знаходиться за 500 м від основного. Для того, аби люди зорієнтувалися, на вокзалі встановлено показники, які спрямовують у потрібному напрямку.

З часом, зазначив Афтанас, планується, що швидкісний потяг Мукачево-Будапешт прибуватиме на головний перон — для цього залізничникам треба дотягнути вузьку колію (адже потяг рухається по вузькоколійці) до першої платформи Мукачівського вокзалу.

Потяг сполученням Мукачево - Будапешт відправився у перший рейс / Фото: Гудак Сергій, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня офіційно запустити інтерсіті Мукачево-Будапешт, який називається “Латориця” - за назвою однієї з головних річок Закарпатської області.

Цей транскордонний україно-угорський проект стартував ще два роки тому, його анонсував міністр Володимир Омелян у листопаді 2016 року під час робочого візиту на Закарпаття. Запуск потяга кілька разів переносився.

Фото Сергія Гудака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-