Tesla відмовилася від намірів створити дешеву модель - Reuters

Tesla відмовилася від намірів створити дешеву модель - Reuters

Укрінформ
Американський автовиробник Tesla вирішив остаточно відмовитися від своїх давніх планів випустити відносно дешевий автомобіль, доступний широким масам.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на три власні поінформовані джерела.

“Tesla скасувала давно обіцяний недорогий автомобіль, який інвестори очікували для розширення компанії у масового автовиробника”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що компанія продовжить розробляти автономні роботаксі на вже наявній платформі меншого автомобіля. “Це рішення знаменує відмову від давньої цілі, яку керівник Tesla Елон Маск називав основним завданням компанії: доступні для мас електричні автомобілі. Його перший генплан для компанії у 2006-му році пропонував спершу виробляти розкішні моделі, після чого використати отриманий дохід на фінансування “недорогого сімейного авто”, - нагадує Reuters.

Після цього Маск неодноразово обіцяв такий автомобіль інвесторам та покупцям. “Різкий розворот трапився на тлі жорсткої глобальної конкуренції, яку Tesla зазнає від китайських виробників електромобілів, що постачають на ринок авто, дешевші за 10 тис дол. План щодо автономних роботаксі, на розробку яких знадобиться більше часу, пов’язаний із складнішими інженерними завданнями й більшою кількістю регуляторних ризиків”, - стверджує агентство.

Читайте також: Tesla знижує ціни на Model Y на $7 000

Reuters додає, що після появи інформації про зміну стратегії Tesla щодо масового доступного автомобіля, акції компанії втратили 3% ціни.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Tesla вперше від початку пандемії COVID-19 стикнулася зі зниженням обсягу продажів у річному вимірі.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-